Het is weer tijd voor winterbanden!

Oktober 2019
De temperaturen gaan weer omlaag, het is weer tijd voor het wisselen van zomer- naar winterbanden.

Waarom winterbanden?

Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om onder koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren. Onder de 7 graden presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Zomerbanden zijn gemaakt van een andere rubbersamenstelling, waardoor ze juist bij warmere temperaturen (boven de 7 graden) beter presteren. Door het verschil in rubbersamenstelling is het dus van belang om in de winter (oktober tot en met maart) te rijden op winterbanden en in de zomer (april tot en met september) op zomerbanden te rijden.

Slijtage banden

Wanneer u het hele jaar door op zomer- of winterbanden blijft rijden, zorgt dit voor extra slijtage. Wanneer u in de zomer doorrijdt op winterbanden slijt het rubber door de hogere temperaturen extra snel. In de winter slijt het rubber van zomerbanden juist weer sneller, omdat het rubber harder wordt. Hierdoor heeft de band minder grip en gaat deze sneller glijden, waardoor het rubber slijt. Een andere grote invloed op slijtage is bandenspanning. Rijdt u met foutieve bandenspanning, dan slijten de banden sneller en is de kans op een klapband groter. Controleer daarom minimaal 1 keer in de maand de bandenspanning.

Met winterbanden heeft u meer grip

In het profiel van een winterband zitten zogeheten lamellen. Dit zijn kleine inkepingen en werken als een soort 'grijpers' op de weg. Hierdoor heeft u meer grip bij remmen en optrekken op bijvoorbeeld sneeuw.

Met winterbanden heeft u een betere remweg

Het rubber van een winterband is zachter. Dit zorgt bij lagere temperaturen voor extra grip. Met winterbanden is de remweg op sneeuw meer dan de helft korter dan bij zomerbanden. Dit betekent dat u bij een snelheid van 50 km/u maar liefst 28 meter eerder stilstaat. Op nat wegdek is de remafstand met winterbanden ook korter. Bij een snelheid van 100 km/u staat u 4 meter eerder stil dan dezelfde auto op zomerbanden. Dit kan dus net het verschil betekenen tussen wel of geen aanrijding.

Het bandenhotel

Voor de opslag van uw winter en zomerbanden. Voor zowel particuliere als zakelijke klanten. De banden worden gelabeld en in ons computersysteem gearchiveerd. Daarna worden de banden, veilig en droog, opgeslagen in ons bedrijf, zodat ze op ieder moment beschikbaar zijn. Uiteraard zijn ze verzekerd tegen brand en diefstal. Voor de opslag van uw winter- of zomerbanden betaalt u een vaste lage prijs per wisseling. Geen zorgen en lage kosten. Dat is ons uitgangspunt.

Uw voordelen:
• Geen gesleep met banden en velgen.
• Geen opslagruimte thuis zoeken en maken.
• Geen vieze banden in uw auto transporteren naar de garage om deze te laten wisselen.

Heeft u twijfels over de veiligheid van uw banden?

Kom dan gerust langs voor een gratis advies.

RUIM Nieuws winterbanden-groot

Maak een afspraak voor een bandenwissel.